NIS kroz program „Zajednici zajedno“ ove godine ulaže 114,5 miliona dinara

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Kompanija NIS

NIS ove godine u zajednicu ulaže 114,5 miliona dinara. U okviru programa „Zajednici zajedno 2018“ kompanija NIS podržala je ukupno 26 projekta čijom će se realizacijom značajno unaprediti kvalitet života i rada građana u 12 gradova i opština širom Srbije.

Rezultati odabranih projekata objavljeni su na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu, kao i na sajtovima lokalnih samouprava.

Kompanija je ove godine opredelila fond od 114,5 miliona dinara za realizaciju projekata od kapitalnog značaja za razvoj zajednica.

I ove godine, NIS je podržao projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života građana lokalnih zajednica. Odabrani projekti pokrivaju oblasti obrazovanja, sporta, kulture, ekologije, javnog zdravlja i socijalne zaštite. Odluku o prioritetnim oblastima definisali su predstavnici lokalnih samouprava, koji su pozivali ustanove i udruženja iz svojih gradova ili opština, koje se tim oblastima bave, da prijave projekte od dugoročnog značaja za razvoj njihove zajednice.

Konačnu odluku o projektima koji su podržani, donela je komisija koju čine predstavnici kompanije NIS i 12 lokalnih zajednica.

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ jedan je od najznačajnijih projekata NIS-a koji se uspešno sprovodi već 10 godina u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srbiji.

Tokom tog perioda, realizovano je preko 900 projekata vrednih više od milijardu dinara a koji su značajno unapredili život građana u zajednicama u kojima kompanija posluje – Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Od ove godine programu se prvi put priključio i grad Požarevac, čime je NIS nastavio da proširuje krug partnerskih zajednica u Srbiji.

Milisav Pajević