NIS dodelio stipendije studentima Rudarsko- geološkog fakulteta

Vesti | Srbija

Кompanija NIS dodelila stipendije studentima Rudarsko- geološkog fakulteta.

Foto: NIS

Dubravka Novičić, Nikola Đanković, Aleksa Radošević i Marko Andrejević su studenti Rudarsko-geološkog fakulteta, koji su u 2019. godinu „zakoračili“ kao stipendisti NIS-a.

Ulaganje u obrazovanje i mlade je pravac kojim kompanija NIS ide već sedam godina kroz program „Energija znanja“.

U okviru saradnje sa naučnim i obrazovnim ustanovama, do sada je stipendirano preko 90 studenata od kojih je 30 već zaposleno u NIS-u, a za školsku 2018/2019. godinu kompanija je stipendirala ukupno 10 studenata sa fakulteta u Srbiji- Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, kao i tri studenata sa fakulteta za naftu i gas u Ruskoj Federaciji.

NIS ima aktivnu saradnju i sa ruskim državnim univerzitetima, poput Univerziteta za naftu i gas „I. M. Gubkin“, Sanktpeterburškim rudarskim univerzitetom – Gornji, Uhtinskim državnim tehničkim univerzitetom, Tjumenskim industrijskim univerzitetom, Nacionalnim istraživačkim Nižegorodskim univerzitetom „N.I. Lobačevski“, a od ove godine kompanija će ostvariti saradnju sa jednim od najprestižnijih univerziteta u Ruskoj Federaciji, MGIMO -Moskovskim državnim institutom za međunarodne odnose.

Milisav Pajević