Neophodna zaštita izvorišta „Bolje sestre“ u Crnoj Gori

Region

ugovor cdm.me

U četvrtak 26. novembra 2015. godine potpisan je Protokol o saradnji na zaštiti izvorišta „Bolje sestre“ za vodosnabdevanje Crnogorskog primorja između Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore gospodin Ervin Spahić izjavio je saradnja između ove dve institucije počela ranije, kao i da je važno da svi budući infrastrukturni i građevinski objekti u II i III zaštitnoj zoni izvorišta „Bolje sestre“ budu tehnološki najmodernije opremljeni kako bi se mogućnost zagađenja isključila na održiv način. Dodao je da je ključno da JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ uzme aktivnu ulogu u predstojećim projektima II i III zaštitne zone izvorišta, a istakao je i važnost kvaliteta vode za piće.

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogosrko primorje“ gospodin Goran Jevrić naveo je da je u okviru održivog upravljanja regionalnim vodovodnim sistemom najvažniji zadatak zaštita izvorišta „Bolje sestre“.

Sandra Jovićević

foto: cdm.me