Neophodna saradnja sa institucijama EU za Poglavlje 27

Svet

stana bozovic

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa mr Stana Božović juče je razgovarala sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Srbiji o napretku Srbije u oblasti zaštite životne sredine. Bilo je reči i o predstojećem bilateralnom skriningu, kao i o nastavku saradnje iz oblasti zaštite životne sredine.

Gospođa Stana Božović podsetila je da su septembru otvoreni pregovori sa Evropskom unijom za Poglavlje 27, koje je najobimnije i najkompleksnije. Prema njenim rečima, potrebna je konstantna saradnja sa institucijama Evropske unije kako bi se što pre dostigli njihovi standardi u ovoj oblasti.

Ispred Delegacije Evropske unije u Srbiji sastanku su prisustvovali šef Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine gospodin Ričard Mas i menadžer projekta u oblasti zaštite životne sredine gospodin Rajner Frojnd.

Inače, polovinom oktobra održan je sastanak pregovaračke grupe iz oblasti zaštite životne sredine kao priprema za bilateralni skrining na kojem su predstavljene dosadašnje aktivnosti pregovaračke grupe iz ove oblasti, ali je bilo reči i o narednim koracima.

Bilateralni skrining za Poglavlje 27 biće održan od 17. do 21. novembra ove godine.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs