Neophodan memorandum za rešavanje problema reke Lim

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković 26. juna 2015. godine sastala se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske gospodinom Stevom Mirjanićem i ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske gospođom Srebrenkom Golić.

U okviru sastanka dogovorene su zajedničke aktivnosti na unapređenju objekata za izvoz mleka, mlečnih i mesnih proizvoda na tržište Evropske unije, kao i izrada Planova službenih kontrola. Osim toga, dogovorena je podrška Republici Srpskoj u otklanjanju barijera u robnom prometu, izvozu i uvozu, plasmanu semena, kao i unapređenje saradnje u oblasti bilja, labaratorijskih ispitivanja i bezbednosti hrane.

Kada je reč o zaštiti životne sredine, istaknuto je da je potrebno potpisati memorandum koji će definisati prioritete i aktivosti Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske kada je reč o čišćenju reke Lim. Osim toga, naglašeno je i da je potrebno realizovati projekte „Unapređenje zajedničkih aktivnosti na upravljanju poplava u slivu reke Save“ i „Podrška upravljanju vodama na slivu reke Drine“.

Sandra Jovićević