Nemačka uz Srbiju u oblasti zaštite životne sredine

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, direktorom Nemačke razvojne banke u Srbiji Ridigerom Hartmanom i direktorkom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) u Srbiji Danijelom Funke, sa kojima je razgovarala o budućoj saradnji i planovima resornog ministarstva u narednom periodu.

Vujović je ukazala na značaj podrške GIZ i Nemačke razvojne banke u realizaciji važnih projekata u Srbiji, među kojima su i projekti iz oblasti zaštite životne sredine.

“Verujem da možemo ostvariti još tešnju saradnju u skladu sa prioritetima i razvojnim ciljevima Vlade i ministarstva, koji se tiču upravljanja čvrstim otpadom, otpadnim vodama i projektima za poboljšanje kvaliteta vazduha. Nemačka je važan ekonomski i politički partner Srbije i vaša podrška će nam biti dragocena kako u realizaciji planiranih projekata, tako i u implementaciji Zelene agende i usklađivanju sa standardima EU”, rekla je Vujović.

Ambasador Šib je naveo da je današnji sastanak bio intenzivan i podsetio da nemačko-srpska razvojna saradnja traje dugo.

“Imamo kvalitetnu saradnju sa Vladom Srbije i drago mi je da ste u okviru resora zaštite životne sredine identifikovali ključne probleme i definisali prioritete. Pred vama su veliki izazovi, računajte na našu podršku u realizaciji projekata i u budućnosti”, rekao je ambasador Šib.

Prilikom prvog susreta ministarke Vujović i ambasadora Nemačke dogovoren je i sledeći sastanak na kojem će tema biti konkretni projekti.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine