Nema naplate takse prilikom ulaska u novosadske parkove

Vesti | Srbija

Nakon više napisa u medijima o uvođenju naplate ulaza i nekomercijalnog fotografisanja u novosadskim parkovima iz JKP „Gradsko zelenilo“ je konačno stiglo i zvanično saopštenje u kom piše sledeće:

Foto: Milisav Pajević

„Nadzorni odbor JKP ‘Gradsko zelenilo’ na sednici održanoj 8. aprila ove godine doneo je Odluku o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode Dunavski park u Novom Sadu.

Kao i do sada, cenovnikom je predviđeno plaćanje naknade za korišćenje ovog zaštićenog dobra u komercijalne svrhe: snimanje reklamnih, dokumentarnih i igranih filmova, snimanje tonskih zapisa, fotografisanje, korišćenje saletle za održavanje promocija i slično, postavljanje pokretnih tezgi, isticanje imena itd.

Odlukom o naknadama nije predviđena naplata ulaska u Dunavski park, već naplata naknade za organizovano vođenje posetilaca u slučajevima kada se zatraži stručni vodič našeg preduzeća.

Samo u tom slučaju je moguće naplatiti posetu Dunavskom parku i to po ceni od 100 dinara za odrasle osobe, 50 dinara za decu od osam do 18 godina, dok deca do osam godina ne plaćaju uslugu.

Naplata ulaska u bilo koji novosadski park, kao ni naplata fotografisanja u nekomercijalne svrhe, nisu predviđene ni jednim aktom JKP ‘Gradsko zelenilo'“.

Milisav Pajević