Nastavljeni radovi na rekonstrukciji vodovoda u Leskovcu

Srbija

Leskovački Vodovod je u Belanovcu započeo realizaciju, u poslednje dve godine, druge velike investicije na takozvanom zapadnom kraku vodovoda. Radi se o rekonstrukciji glavnog dovoda, dužine oko 1.700 metara, koja će koštati 17,3 miliona dinara.

Direktor Vodovoda gospođa Kosara Ilić izjavila je da je nakon prošlogodišnje investicije, kada su urađeni glavni potisni vod, prekidne komore i pumpne stanice, a u izgradnju buster stanice za podizanje pritiska uloženo 630 hiljada evra, broj kvarova smanjen za 20 odsto. Međutim, razvodne mreže u pomenutim selima stare su i četiri decenije, pa će njihova zamena koštati mnogo i u taj posao će morati da se uključi i lokalna samouprava.

Radove izvodi Telekomunikacija iz Blaca, a oni podrazumevaju zamenu dotrajalih cevi novim, od polietilena, profila 160 mm. Radovi bi, prema planu, trebalo da budu završeni do sredine decembra.

Na Zapadni vodovod priključeno je sedam sela, a to su Belanovce, Milanovo, Kaštevar, Podrimce, Karađorđevac, Dušanovac i Petrovac.

izvor: gradleskovac.org

Sandra Jovićević