Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovoda u Doroslovu

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Grad Sombor

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i član Gradskog veća za komunalnu oblast i investicije Miroslav Kovačić obišli su juče radove na izgradnji vodovodne mreže u naseljenom mestu Doroslovo.

Izgradnja vodovodne mreže nastavljena je i u uslovima vanrednog stanja, a radnici svakodnevno intezivno rade kako bi meštani u što kraćem roku dobili ispravnu pijaću vodu.

„Zahvaljujući investicijama u prethodnom periodu, izgrađen je dovodnik vode do naseljenog mesta Doroslovo, a u toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže. Kada se svi ovi radovi završe, ovo naseljeno mesto rešiće jedan od najvećih komunalnih problema koje ima. Ukupna vrednost ovih radova iznosi oko 160 miliona dinara i oni su finansirani kako sredstvima Grada Sombora, tako i Uprave za kapitalna ulaganja“. istakla je ovom prilikom gradonačelnica Golubović.

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić izjavio je da će biti urađeno oko 20 km vodovodne mreže i preko 6 km priključaka.

Foto: Grad Sombor

„U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja i dovođenja pijaće vode u sva naseljena mesta na teritoriji Grada Sombora, rešava se i problem naseljenog mesta Doroslovo. U skladu sa tim, urađen je dovodnik vode od Sombora, preko Lugova, do Stapara, i od Stapara do Doroslova. U okviru ovih radova na postavljanju vodovodne mreže, uradiće se preko 20 km vodovodone mreže i preko 6 km priključaka, od glavnog voda do svakog domaćinstva“, kaže Kovačić.

Prema rečima rukovodioca na radovima, Dušana Đilasa, što se tiče samih radova, sve se odvija po planu, a jedino što ih u realizaciji usporava je skraćeno radno vreme, uslovljeno zabranom kretanja usled vanrednog stanja. „Materijal je na gradilištu, nemamo zastoja što se toga tiče. Na četiri mesta kopamo, četiri ulice smo počeli, samo što radimo malo skraćeno zbog vanrednog stanja.“

Izvor: Grad Sombor