Nastavak podrške razvoju energetske efikasnosti u BiH

Foto-ilustracija: Pixabay

U Sarajevu će danas biti organizovana ceremonija povodom nastavka podrške sistemskom razvoju energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom biće predstavljene nove aktivnosti koje će finansirati Vlada Švedske, Fond za zaštitu životne sredine Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. UNDP će potpisati sporazum o dodatnom finansiranju projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ od Vlade Švedske u iznosu 2,9 miliona KM, te sporazum o sufinansiranju sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske u iznosu od 500.000 KM. Ujedno ovom prilikom biće obeležena saradnja sa Fondom za zaštitu životne sredine Federacije BiH.

Početak aktivnosti na institucionalizaciji energetskog menadžmenta u javnim objektima na državnom nivou biće ozvaničen potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i UNDP-a. Takođe, ovom prilikom biće predstavljena prva Tipologija javnih zgrada u Bosni i Hercegovini.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević