Najbolje fotografije prve nedelje Eko foto-konkursa

Predstavljamo

Prva nedelja Eko foto-konkursa je iza nas.

Pristiglo je više od sto fotografija. Žiri i redakcija su bili prijatno iznenađeni odazivom čitalaca Energetskog portala da prirodu pokažu onakvu kakvom su je zabeležili svojim fotoaparatima, bilo da je razorena aktivnostima ljudi ili u iskonskom obliku. Podsećamo vas da i dalje možete da učestvujete na sledećem linku: https://www.energetskiportal.rs/eko-foto-konkurs/.

Fotografije su ocenjivali fotograf Bojan Džodan i umetnički fotograf Stanko Kostić, ULUPUDS, renomirani istoričar umetnosti Dušan Milovanović, proslavljeni glumac Vuk Kostić i Tamara Zjačić, zamenik urednika našeg portala.

Svake nedelje žiri bira po tri dela čiji će se autori plasirati za finale Eko foto-konkursa. Prošle nedelje njihove najviše ocene je osvojila fotografija jednog kanjona i fotografije dve vrste ptica, predstavljenih u dve sasvim različite situacije – jedna u pretnji od plamena, druga potpuno bezbrižna.

U uži izbor je ušla Ljubica Štivić. Simpatije članova žirija je pobrala fotografijom meandara Uvca.

Foto: Ljubica Štivić

Iza objektiva koji je zabeležio potresnu sliku rode u opasnosti stajao je Siniša Ljubisavljević. I on će se, rame uz rame sa Ljubicom Štivić, nadmetati za nagrade od 50.000, 25.000 i 15.000 dinara.

Foto: Siniša Ljubisavljević

Autor poslednje fotografije koja je tokom prve nedelje ušla u sledeći krug konkursa je Jan Valo – Valo je predstavio dugovrate labudove u „ledenom startu“.

Foto: Jan Valo

Deset najboljih prvonedeljnih fotografija, po izboru našeg žirija, možete da pogledate na sledećem linku: https://energetskiportal.rs/najlepse-fotografije.