Najavljeno povećanje cene električne energije

Srbija

savez-ekonomista-srbije rtv.rs

Na Kopaoniku je 3. marta 2015. godine počeo dvadeset i drugi Kopaonik biznis forum. Ova manifestacija okupila je preko 600 učesnika, a razgovaralo se o tri teme: „Igrati da bi se pobedilo umesto igrati da bi se igralo“, zatim o Nacionalnoj strategiji ekonomskog i socijalnog razvoja od 2015 do 2030 godina i o industrijskim politikama – nova platforma za vođenje ekonomske politike i ključne mere.

U okviru Kopaonik biznis foruma stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) u Srbiji gospodin Deheng Kim izjavio je da će cena električne energije od 1. aprila 2015. godine biti povećana za 15 odsto zbog novog aranžmana između Republike Srbije i MMF-a. On je istakao i da će od naredne godine biti razmotreno dalje povećanje cene električne energije u Srbiji.

Ministar privrede Republike Srbije gospodin Željko Sertić istakao je da će u narednih 60 do 30 dana Vlada Republike Srbije doneti akcione planove za reformu JP Srbijagas i Puteva Srbije, a podsetio je i da je donet plan za reorganizaciju EPS-a. On je najavio i da će JP Elektroprivreda Srbije postati akcionarsko društvo sredinom 2016. godine.

Kopaonik biznis forum završava se u četvrtak 5. marta 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs