Nagradni konkurs za smanjenje otpada od hrane – fotografišite frižider, pa ručak

Hrana

Foto-ilustracija: Unsplash (Jesse K)

Povodom Međunarodnog dana akcije za smanjenje otpada od hrane „Stop Food Waste Day“, koji se obeležava 28. aprila, UseAllFood (Zero Food Waste Household), uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), pokreće konkurs „Lovački ručak“.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da učestvuju tako što će fotografisati svoj frižider i od namirnica koje se vide na slici napraviti najmaštovitiji ručak. Ideja konkursa je da se namirnice ne kupuju za ovu priliku, već da se obrok napravi od namirnica koje se zateknu u frižideru.

Fotografiju frižidera s namirnicama, kao i fotografiju obroka napravljenog od njih, uz recept, potrebno je postaviti na samo jednu od društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn, uz hashtag-ove #UseAllFood, #StopFoodWasteDay i #lovackirucak. Biće nagrađena tri posta koja do 23:59 časova 27.04.2021. sakupe najviše lajkova. Pobednici će biti objavljeni najkasnije do 30.04.2021. u 23:59 sati.

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: Centar za promociju cirkularne ekonomije