Nagrađeno najboljih 15 obrazovnih ustanova iz oblasti zaštite životne sredine

30052016_Njilas_Puzovic_skole 01

U Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima 30. maja 2016. godine održana je dodela nagrada u okviru programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

Potpredsednik Pokrajinske vlade gospodin Mihalj Njilaš ovom prilikom je izjavio da se čistije i zelenije škole postavljaju kao cilj, kao i da su deca otvorenija prema novim tehnologijama i prema prirodi zbog čega je bitno organizovati nastavu i vannastavne aktivnosti tako da se kod dece razvija svest o očuvanju životne sredine i prirode.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospodin Slobodan Puzović dodao je da se preko 60 odsto obrazovnih ustanova iz Vojvodine uključilo u ovaj program, a dodao je da je bitno da se u program uključi što više dece.

Kako je saopšteno, ove godine se u program uključilo 89 obrazovnih ustanova sa teritorije Vojvodine, a 63 ustanove uspešno su sprovele planirane aktivnosti. Najuspešnijih 15 su nagrađeni izletima i školskom opremom.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u saradnji sa „Pokretom gorana Vojvodine“ početkom novembra 2015. godine raspisali su javni poziv za prijavu i učešće u realizaciji programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za 2015/2016 godinu.

Sandra Jovićević

foto: vojvodina.gov.rs