Nagrađeni najuspešniji novinari iz oblasti ekologije

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan uručio je u Novom Sadu priznanja najuspešnijim novinarima iz oblasti ekologije, ocenivši da je primetan osetan napredak te problematike u pozicioniranju u javnom mnjenju Srbije.

Trivan je u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode prisustvovao i obeležavanju deset godina izlaženja ekološkog magazina „EKOlist“. Prema njegovim rečima, napredak u pozicioniranju ekologije u javnom mnjenju Srbije se i te kako vidi, pogotovo ako se uporedi stanje od pre deset godina, čemu je doprineo ne samo „EKOlist“, nego i svi drugi listovi i informativne kuće koje se bave tom problematikom. On je naveo i da je uloga civilnog društva i medija u zaštiti životne sredine ogromna jer je bez njih nemoguće postići bilo kakav rezultat.

Urednik magazina „EKOlist“ Milisav Pajević istakao je da je to glasilo jedini ekološki štampani list u našoj zemlji, podsetivši na to da je za 10 godina, taj magazin objavio 60 brojeva, te da je dopro do svake lokalne samouprave u Srbiji, kao i do svakog zaljubljenika u prirodu.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević