Nagrade za „Beskrajnu čestitku“ Ministarstva zaštite okoline i energetike Hrvatske

Na najvećem nacionalnom takmičenju kreativnosti, Ideja X, koje već 10 godina nagrađuje ideje koje pomeraju granice, Studio Sonda i Ministarstvo zaštite okoline i energetike osvojili su nagradu u kategoriji Korporativne komunikacije za rad „Beskrajna čestitka“- bronzanu Ideju X.

Foto: Ministarstvo zaštite okoline i energetike Hrvatske

Kako kažu iz Ministarstva, izuzetno su ponosni jer je rad prepoznat od strane struke i kolega, a naročito jer je reč o radu koji je zasigurno realizovan s najmanjim budžetom od svih prijavljenih radova, te se nominacijom i osvajanjem nagrade svrstao rame uz rame sa kampanjama velikih kompanija koje imaju značajne budžete i velike produkcije za realizaciju.

Studio Sonda je „Beskrajnu čestitku“ osmislio je na zahtev Ministarstva kojim je zatraženo da praznična čestitka (Božić i Nova godina) bude vođena načelima zaštite i očuvanja prirodnih resursa.

Takođe, u žestokoj konkurenciji u finalu jubilarnog takmičenja MIXX koje nagrađuje najbolje digitalne kampanje i alate/platforme na području tržišnih komunikacija našli su se i superjunaci Ministarstva zaštite okoline i energetike „Ozonko i Ozončica“.

Ministarstvo zaštite okoline i energetike prošle godine je povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača pokrenulo kampanju na Viber aplikaciji kojom su želeli da podignu svest o važnosti zaštite ozonskog omotača. Paket nalepnica sa superjunacima ministarstva preuzelo je 131.885 korisnika, što je 46,54 odsto više od planiranog cilja.

Izvor: Ministarstvo zaštite okoline i energetike Hrvatske