Na Lake festu sakupljeno oko 20 hiljada plastičnih čaša

Vesti | Region

 

Foto: Ekološki pokret "Ozon"

Foto: Ekološki pokret „Ozon“

U okviru kampanje „Rock&Recycle“, koju šesti put organizuju pivara Trebjesa i Ekološki pokret „Ozon“, sakupljeno je oko 20 hiljada plastičnih čaša.

Iz Ekološkog pokreta „Ozon“ su kazali da ta akcija doprinosi ekološkom programu Lake festa, i da je njen cilj da nagradi odgovoran odnos prema prirodi.

Posetioci festivala Lake fest, kako se navodi, imali su priliku da se upoznaju sa rezultatima kampanje sa prošlogodišnjeg festivala, koje je u skulpturu vidre pretočio akademski slikar, Marko Petrović Njegoš.

– Skulptura Vidra, visoka 3,2 metra, napravljena od oko 30 hiljada plastičnih čaša, izazvala je oduševljenje posetilaca, što potvrđuje veliki broj fotografija na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju.

Iz Ekološkog pokreta „Ozon“ su rekli da je u kampu, u okviru programa Eco check point, posebnu pažnju izazvalo takmičenje „XO magic box“ u kojem su kamperi pokazali zavidan nivo poznavanja te popularne igre, reciklirajući otpadne limenke, što je bio uslov za učešće.

Kako je saopšteno, da bi kamp i festivalski prostor bili što čistiji, svakodnevno su delili biorazgradive kese za otpad.
– Kamperi su imali priliku da na delu vide kakvi su benefiti od bavljenja „ploggingom“, globalnim fitnes trendom, koji je prvi put u Crnoj Gori organizovan u okviru kampanje „Rock&Recycle“ kojom je najavljen ekološki program ovogodišnjeg Lake festa“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Ekološkog pokreta „Ozon“, od prikupljenih otpadnih čaša biće napravljena nova skulptura, čime će se nastaviti uspešna saradnja sa mladim nikšićkim umetnikom.

Milisav Pajević