Na 28 gradilišta u Užicu nastavljeni građevinski radovi

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Posle oduluke Vlade i sastanaka na nivou grada doneta je odluka da se nastave radovi na 28 gradilišta, koliko ih je trenutno u Užicu, kako na otvorenom prostoru, tako i u pojedinim objektima. Sa izvođačima je dogovorena dinamika, ali i poštovanje svih neophodnih propisanih mera.

Direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maskimović navodi da se nastavlja sa investicijama koje finansira Grad i ministarstva:

Foto: Grad Užice

„Za projekte koje finansiraju ministarstva dostavljali smo sedmične izveštaje o realizaciji, stepenu izvršenosti samih projekata jer postoje rokovi u kojima se ti projekti moraju završiti. Takođe, nastavljamo i projekte koje finansira Grad Užice u dogovoru sa izvođačima.“

Održan je sastanak sa predstavnicima javnih preduzeća nakon čeka je sačinjen koncept i dinamika radova.

„Nastavljeni su kompletni radovi u Ulici Ive Andrića na izgradnji kišne kanalizacije. Uporedo sa tim radovima, izvode se i radovi na izmeštanju azbestnih vodovodnih cevi koje finansira JKP „Vodovod“. Vrednosti dosadaših radova iznosila je 15,5 miliona dinara, 13 miliona dinara za kišnu kanalizaciju i 2,5 miliona dinara koštala je zamena azbestnih cevi. Nakon završetka svih tih radova očekujemo da u narednom periodu JKP „Niskogradnja“ odradi poslove asfaltiranja ulice u punom profilu. Do subote 25. aprila Ulica Ive Andrića će biti zatvorena za saobraćaj zbog asfaltiranja.“

Završetkom ovih radova rešiće se višegodišnji problem meštana Ulice Ive Andrića, ali i Ulice Dušana Popovića u kojoj se takođe odvijaju radovi.U naselju Turica uskoro počinju radovi na izgradnji feklanog kolektora, trenutno se vrši nabavka cevi, a radovi će početi u narednih desetak dana. Radi se intezivno i na ostalim započetim projektima, pri kraju su radovi na startapu i komandno-obrazovnom centru u Krčagovu, zatim i radovi na platou ispred Narodnog muzeja, kao i sportskim halama u Krčagovu i Sevojnu.

„Očekujemo da će Karađorđeva ulica uskoro biti asfaltirana, izvršiće se asfaltiranje u dva sloja i uradiće se novi trotoari. U narednih meseca dana Užice će biti veliko gradilište, biće angažovani svi raspoloživi izvođači kako bi radovi bilo što pre završeni“, ističe Maksimović.

Izvor: Grad Užice