Ministarstvo održivog razvoja i turizma oduzelo zvezdice nekim hotelima

Vesti | Region

 

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Nekoliko hotela u Crnoj Gori ove sezone je ostalo bez zvezdice, odnosno dobilo je nižu kategoriju, jer je Komisija za kategorizaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma utvrdila da ne ispunjavaju standarde prethodno dodeljene kategorije.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma nisu saopštili o kojim se hotelima radi, ali su upozorili da će se u postupku rekategorizacije, ukoliko se utvrdi da objekat ne ispunjava standarde prethodno dodeljene kategorije, oduzimati zvezdica, pišu Vijesti.

– Tokom ove sezone bilo je nekoliko takvih situacija gde je Komisija pojedinim hotelima umesto četiri zvezdice dodelila tri. Potrebno je održavati postojeći nivo dodeljene kategorije, ali i raditi na unapređenju kvaliteta opremljenosti i usluge hotelskih objekata, rekli su iz Ministarstva.

Oni su podsetili da je početkom godine stupio na snagu novi Zakon o turizmu i ugostiteljstvu, na osnovu kojeg je donet i novi pravilnik o vrstama, minimalno-tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, čiji sastavni deo predstavljaju i nove ček-liste kojima su bliže definisani standardi po pitanju kategorizacije ugostiteljskih objekata.

Normativi u pravilniku zasnovani su na međunarodnim standardima.

Milisav Pajević