Ministar Trivan sa predstavnicima opštine Varvarin o aktuelnim ekološkim pitanjima

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima opštine Varvarin, koje je predvodio predsednik opštine Vojkan Pavić. Sastanak je posvećen aktuelnim pitanjima zaštite životne sredine u ovoj lokalnoj zajednici.

Na sastanku su posebno izdvojena pitanja realizacije započetih projekata u vezi s upravljanjem otpadom i prečišćavanjem otpadnih voda na teritoriji Opštine. Ministar Trivan je izrazio podršku Opštini u rešavanju ključnih ekoloških problema koji bitno opredeljuju kvalitet života stanovnika Varvarina.

Za zaštitu životne sredine, manjim lokalnim samoupravama često nedostaju sredstva, ali i stručni kapaciteti za izradu projektno-tehničke dokumentacije koja je preduslov u rešavanju ekoloških pitanja kao što je upravljanje otpadom i prečišćavanja voda. Ministarstvo je u potpunosti otvoreno i na raspolaganju za svaku pomoć lokalnim samoupravama, uz otvorenu pravovremenu dvosmernu komunikaciju, naglasio je ministar u razgovoru.

Ministarstvo zaštite životne sredine će se posebno angažovati na stručnoj pomoći lokalnim samoupravama kako bi se uspešno izborile sa ozbiljnim ekološkim problemima. Istovremeno, od velikog je značaja i kada se opštine kao što je Varvarin zalažu za projekte zaštite životne sredine i imaju viziju, dodao je Trivan. Od upornosti i agilnosti opština zavisiće i brzina realizacije projekata, zaključio je ministar na sastanku.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević