Ministar energetike najavila – 250 miliona dinara za reciklažnu industriju

Upravljanje otpadom

BAcka palankaMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović posetila je u subotu, 15. februara 2014. godine fabriku za reciklažu PET otpada „Greentech“ koja se nalazi u Mladenovu, pored Bačke Palanke.

Ovom prilikom gospođa Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom fabrike za reciklažu otpada „Greentech“ gospodinom Mihailom Mateskim, a na sastanku je istaknuto da će država ove godine uložiti oko 250 miliona dinara u reciklažnu industriju u Republici Srbiji. Gospodin Mateski je izjavio da će u narednom periodu fabrika „Greentech“ dobiti linije za vruće pranje PET boca, postrojenja za tretman otpadnih voda i tehnolohije za proizvodnju granulata od PET ambalaže. Uvođenjem ovih tehnologija fabrika će zaposliti još 45 radnika, dok je u sakupljanju otpada posredno angažovano preko 1000 radnika.

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine u saradnji sa reciklerima otpada će raditi na podizanju svesti stanovništva o ovoj delatnosti, dodala je gospođa Zorana Mihajlović na ovom sastanku.

S.J.
Foto: merz