Mihajlović: Vlada Srbije će pomoći poplavljenim područjima

Vesti | Turizam

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Republike Srbije na narednoj sednici razmotriti načine pomoći poplavljenim područjima, napomenuvši da je puno toga već urađeno na prevenciji poplava.

Foto: Vlada Republike Srbije

Ona je u Velikom Gradištu održala sastanak sa načelnikom Braničevskog okruga i predsednicima devet opština, na kojem je bilo reči o infrastrukturnim projektima važnim za ovaj kraj.

Mihajlović je istakla da će samo u rekonstrukciju puteva u Braničevskom okrugu biti uloženo 2,5 milijardi dinara, uz sredstva za redovno održavanje.

Takođe, ovom prilikom je predočeno i da početkom sledećeg meseca počinje novi projekat Ministarstva koji se odnosi na dodatnu zaštitu najvećeg turističkog centra tog okruga – Srebrnog jezera, kroz izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

Milić je preneo da je postignut dogovor o nekoliko ključnih projekata za ovu opštinu, dodajući da je saradnja sa Vladom Srbije u poslednjih pet godina na boljem nivou nego što je ikada bila.

Danas smo se dogovorili o rekonstrukciji puta Beli bagrem-Zatonje, izgradnji šetno-biciklističke staze ka Ramskoj tvrđavi, kao i o asfaltiranju puta Gradište–Makce, rekao je on.

Đokić je istakao da je današnji sastanak bio uspešan i efikasan i da je sa potpredsednicom Vlade usaglašena realizacija više projekata važnih za Požarevac i opštine ovog kraja.

Prema njegovim rečima, za Braničevski okrug je bitno da se razvija saobraćajna infrastruktura, za šta je najbolji primer završetak pruge Požarevac–Majdanpek.

Gradiće se brza saobraćajnica, dobijamo i gas, i sad samo možemo da poželimo što više investicija, istakao je Đokić.

Milisav Pajević