Međunarodni centar za održivi energetski razvoj iz Moskve nudi 20 stipendija

Srbija

unescoMeđunarodni centar za održivi energetski razvoj (International Center for Sustainable Energy Development-ISEDC) iz Moskve ponudio je 19. februara ove godine 20 stipendija u okviru UNESCO/ISEDC sponzorisanog programa stipendiranja, a za oblasti održive i obnovljive energije.

Odabrani stipendisti će četiri nedelje, od 6. do 31. oktobra 2014. godine, boraviti u specijalizovanim ustanovama u Rusiji gde će moći da izaberu programe iz sledećih oblasti: obnovljivi izvori energije, energija i održivi razvoj, ekološko upravljanje energetskim resursima, održiva i obnovljiva proizvodnja električne energije.

Uslovi za kandidate koji žele da se prijave su: posedovanje diplome fakulteta, odlično znanje engleskog jezika i da nemaju više od 35 godina.

Za stipendiju se mogu prijaviti kandidati iz više od 150 zemalja sveta, a neke od njih su i Republika Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija…

Svaka zemlja može nominovati dva kandidata, a prijave (na engleskom jeziku) se podnose UNESCO odseku za stipendije do 30. maja 2014. godine.

Tekst dokumenta sa prijavnim obrascem možete pogledati ovde.

S.J.