Međunarodni sajam turizma i ekologije značajan za Tuzlanski kanton

Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST 2018”, njegovo 16. izdanje, biće održan od 3. do 5. maja 2018. godine u Lukavcu pod pokroviteljstvom Vlade FBiH.

Foto-ilustracija: Pixabay

Direktor Sajma Izet Nuhanović izjavio je da su pripreme za ovogodišnji sajam počeli odmah po završetku prošlogodišnjeg, što je dugogodišnja praksa koja daje dobre rezultate.

Predsednik Organizacionog odbora Sajma Aziz Čačković naveo je kako je do sada prijavljen znatno veći broj učesnika i izlagača u odnosu na prethodne godine. Nama je veoma bitan segment povezivanja turizma i ekologije i na tome ćemo posebno raditi. Dosta smo pažnje posvetili edukativnom dijelu u okviru sajma. Tu će biti stručna predavanja na temu seoskog turizma i kako ga unaprediti, zatim o razvoju banjskog turizma i informatizaciji u ponudi smeštajnih kapaciteta u turizmu, baziranih na stručnim predavanjima, dodao je Čačković.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK Mirsad Gluhić istakao je da lukavački, gradačački i gračanički sajam imaju posebnu važnost za Tuzlanski kanton, ali i celu državu. Vlada TK je tri pomenuta sajma uvrstila u manifestacije od značaja za naš kanton.

Svečano otvaranje 16. Međunarodnog sajma turizma i ekologije “LIST 2018” bit će održano u četvrtak, 3. maja 2018. u 11 sati, najavili su organizatori.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević