Mašine i oprema za drvnu i drvoprerađivačku industriju u Srbiji

Srbija

i-7-martin_knappJuče je saopšteno da Srbija ostvaruje suficit u drvnoj industriji od skoro 200 miliona dolara godišnje, što je siguran pokazatelj da je drvo značajan proizvod srpske privrede i da predstavlja veliki potencijal domaće ekonomije. Ovo je izjavio juče direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap na otvaranju konferencije „Mašine i oprema za drvnu i drvoprerađivačku industriju u Srbiji“.

Završeni su sastanci nemačkih i sprskih privrednika u okviru te konferencije, saopštila je Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija).

Konsultant programa izvozne inicijative Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke Ulrih Vild ocenio je da je ta konferencija vrlo uspešna, s obzirom na ograničenu drvnu industriju u Srbiji.

„Priprema ovakvog projekta traje dugo, kao i naša saradnja sa Nemačko-srpskom privrednom komorom. Izuzetno smo zadovoljni što je publika pokazala veliko interesovanje i što su prisutne nemačke kompanije sa svojim novim tehnologijama uspele da iniciraju potencijalnu saradnju sa srpskim preduzećima“, kazao je Vild.

Pored ostalog, ovom događaju su prisustvovali predstavnici deset  nemačkih kompanija i sa njima su srpski privrednici održali poslovne sastanke u cilju daljih planova o saradnji.

Izvor: tanjug.rs

Vesna Vukajlović