Male hidroelektrane u fokusu RENEXPO sajma u Bosni i Hercegovini

Peti međunarodni sajam energetike, voda i životne sredine – RENEXPO® BiH, u Sarajevu će 24. i 25. oktobra biti glavna platforma za sastanke biznis lidera, donosilaca odluka, domaćih i stranih stručnjaka u oblasti obnovljive energije, energetske efikasnosti, upravljanja vodama, ekologije i ekonomije.

Foto: RENEXPO BIH

Ove godine organizator sajma, nemačka grupacija REECO, najavljuje nove aktere na BiH tržištu, sa kojima se stručnjaci i privrednici mogu upoznati u sajamskoj ekspoziciji ili kroz konferencijsku prezentaciju.

Očekuju nas prezentacije 80 kompanija, u sajamskoj ekspoziciji i konferencijskom programu. Učesnici sajma RENEXPO® BiH dolaze iz 25 evropskih i svetskih zemalja, regije i Bosne i Hercegovine.

Foto: RENEXPO BIH

Ulaz je slobodan za posetioce sajma uz registraciju putem linka: http://www.cloud.dow-media.com/de/freeticket_bih/?L=0&c=UkVFQ08gR3J1cGEgZG9v.

Bosnu i Hercegovinu očekuju značajna ulaganja u oblasti zelene energije, nakon usvajanja energetske strategije, a time i više zainteresovanih da tehnološka rešenja, proizvode i usluge ponude tržištu BiH. Najznačajniji akt u proteklih nekoliko godina će biti predstavljen učesnicima sajma i konferencije, kao i novi modeli finansiranja EE projekata.

Konferencijski program ide u korak sa potrebama tržišta. Male hidrocentrale, pored oprečnih stavova, zauzimaju najveću pažnju učesnika – struke, investitora i proizvođača opreme. Na sajmu se mogu upoznati vodeći, svetski proizvođači turbina, kao što su Andritz Hydro SAS, CINK Hydro-Energy k.s., Koessler GmbH & Co KG, Hydroplan UK.

Konferencija RENEXPO® će ponuditi najnovije tržišne informacije, rešenja za unapređenje infrastrukture vodosnabdevanja i odvodnje otpadnih voda, a finansijske planove u ovoj oblasti će predstaviti Svetska banka.

Strateški projekti, investicioni okvir, uvid u dva najnačajnija sektora održivog razvoja – voda i energetika su teme sastanaka, sajamskog i konferencijskog programa, sa kojima se bolje možete upoznati putem stranice: www.renexpo-bih.com.