Majdan na Kelebiji, novo izletište Subotičana

Vesti | Turizam

Subotičani su dobilo još jedno uređeno Majdan na Kelebiji, a sadašnje istoimeno jezero, već godinama privlači veliki broj posetilaca, iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za njegovo uređenje.

Foto: print screen RTV

Odmorište Majdan opremljeno je sa pet kompleta drvenih klupa i stolova, kao i sa dečijim igralištem takođe od drveta, uz ograde i kante za otpatke.

Investicija je vredna nešto više od osam stotina hiljada dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta. U planu su i dalja ulaganja.

„Nešto malo da proširimo dečije igralište jer sada nismo stigli baš puno toga da stavimo za decu, i učionica na otvorenom se isto planira da se napravi, naravno i table planiramo da stavljamo“, kaže direktorka JP Palić Ludaš Marta Dobo.

Osim o higijeni, posetioci trebaju da povedu računa i tome da se nalaze u zaštićenom području u kojem je zabranjeno loženje vatre, ali i vožnja motocikala i kvadova, koja je dosta popularna na peskovitim terenima u okolini Subotice.

„Ponovo apelujemo da svi koji dolaze da stvarno pokupe smeće posle njihovog boravka tu, jer stvarno mnogo problema imamo sa smećem. Isto tako i sa paljenjem vatre. Znači, barem da pokupe ono što su ostavili“, dodaje stručni saradnik u JP Palić Ludaš Tamaš Vinko.

Jezero Majdan nastalo je u nekadašnjem iskopištu peska. Puni se atmosferskim vodama, a zbog suše trenutni vodostaj je nizak. Iako je prilično popularno među Subotičanima, kvalitet vode se ne ispituje. To ispitivanje u planu je za ovu godinu.

Izvor: RTV- Boris Šuman

Milisav Pajević