Mađarske kompanije zainteresovane za ulaganja u energetski sektor Crne Gore

Region

Mađarske kompanije zainteresovane su za investiranje u energetski sektor Crne Gore, posebno za ulaganje u proizvodne energetske kapacitete, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

Ministar Sijart je kazao Crna Gora ima važnu poziciju na energetskoj mapi Zapadnog Balkana, ali da je Mađarska ne posmatra samo kao tranzitnu zemlju kada je transport električne energije u pitanju, već kao zemlju velikog energetskog potencijala i mogućnosti za ulaganja.

Govoreći o projektu realizacije podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, ministarka Sekulić je kazala da će realizacijom ovog projekta Crna Gora postati značajna veza za tranzit električne energije iz ovog dela Evrope ka Evropskoj uniji, ali i da ovaj projekat stvara sve preduslove za povećanje interesovanja stranih kompanija za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Ministarka Sekulić je upoznala mađarskog kolegu sa aktuelnim dešavanjima iz oblasti energetike, ali i privrede, i izrazila nadu da će mađarski investitori pronaći svoj interes za ulaganja u Crnoj Gori.

izvor: mek.gov.me

Sandra Jovićević