Literarni konkurs za školarce na temu „Šta meni drvo znači?“

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Pentranje po drveću, branje (zabranjenih) voćkica, skrivanje među granama, ljuljanje… Deca sve manje imaju priliku da uživaju u stvarima koje čine detinjstvo lepim i posebnim. Naročito je alarmantno stanje u velikim gradovima, gde svako drvo vredi pravo bogatstvo. Krajnje je vreme da im pomognemo, ali i da osvestimo našu decu šta nam šume zapravo znače.

Foto-ilustracija: Pixabay

Ovo je prilika da mališane podstaknete da razmišljaju u tom smeru i pokušaju da shvate važnost prirode, ali i njen značaj za zdravlje i pravilan razvoj.

U okviru projekta „Zasadi drvo“, koji su pokrenuli „Adria Media Group“ i „dm drogerie markt“, organizuje se konkurs za najlepši sastav na temu „ŠTA MENI DRVO ZNAČI“. Svi učenici osnovnih škola u Srbiji su pozvani da u periodu od 2. do 29. septembra pošalju svoje radove.

Članovi marketing tima dm-a, po završetku konkursa, izabraće četiri najbolja rada, od kojih će svakom biti dodeljen po jedan dm vaučer u vrednosti od 10.000 dinara. Nagrađeni sastavi, kao i ostali radovi koji budu izabrani od strane urednika projekta “Zasadi drvo”, biće objavljeni u kategoriji „Zasadi drvo“ na sajtu kurir.rs i u potkategoriji „Zasadi drvo“ na sajtu espreso.rs.

Na sledećem linku pronađite više informacija o konkursu: https://www.nationalgeographic.rs/vesti/14182-spasimo-planetu-zajedno-nagradjujemo-najlepsi-sastav-na-temu-sta-meni-drvo-znaci.html.