Letnja škola Energetske zajednice

Region

Foto: Pixabay

Počele su prijave za treću Letnju školu Energetske zajednice, koja će se ove godine održati u Splitu od 25. avgusta do 1. septembra 2018. godine.

Fokus će biti na tranzicijama energetskog sektora, posebno u zemljama Jugoistočne i Istočne Evrope, objavila je Energetska zajednica koja je organizator ovog multidisciplinarnog interaktivnog programa. Škola je besplatna za 40 odabranih postdiplomaca, istraživača u svim disciplinama koje su povezane sa energetikom, mladih profesionalaca iz vladinih institucija, kompanija i nevladinih organizacija u Evropskoj uniji do 35 godina. Pokriveni su troškovi smeštaja i studijske posete, dok će budući studenti jedino morati da plate prevoz. Oko 30 predavača, među kojima su profesori na univerzitetima, stručnjaci i predstavnici vodećih kompanija u energetici, raspravljaće o različitim aspektima lanca snabdevanja energijom: ekonomija, tehnika, politika, pravo i održivost.

Program je organizovan tako da omogući učesnicima bolje razumevanje složenosti energetike i da im se pruži platforma za razmenu ideja i doprinosa u kreiranju budućnosti energetike. Rok za podnošenje prijava traje do 31. marta 2018. godine.

izvor: energetika-net.com

Sandra Jovićević