Leskovac dobija novi kolektor pri postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Leskovca ugostilo je predstavnike vodovoda iz preko 20 gradova Srbije. Okrugli sto bio je posvećen aktuelnim izazovima u vodosnabdevanju i temama poput zaštite izvorišta, kvalitetnog vodosnabdevanja i finansijske nezavisnost samih vodovoda.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je ovom prilikom da gradovi i opštine imaju obavezu da podrže vodovode da se izbore sa problemima i unaprede kvalitet usluga. On je dodao da Leskovac teži da stvori uslove da voda stigne do svakog potrošača u našem gradu i da kvalitet usluge bude na najvišem nivou. U prilog tome govore desetine kilometara zamenjene i izgrađene vodovodne mreže i stabilizacija poslovanja samog Vodovoda, koji je sada uspešno javno preduzeće, rekao je gradonačelnik, podsetivši da je u prethodne tri godine u rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu uloženo oko 5 miliona evra.

Gradonačelnik je takođe kazao da će naredne godine biti izgrađen i novi kolektor pri postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, za šta će pomoć u iznosu od 500 miliona dinara dobiti od Vlade Republike Srbije. Na taj način će Leskovac biti jedan od prvih gradova Srbije koji ima kompletno opremljenu komunalnu infrastrukturu.

izvor: gradleskovac.org

Sandra Jovićević