Krupni otpad i građevinski šut oštećuju hidraulički sistem na kamionima novosadske „Čistoće“

Bez obzira na brojne apele, radnici JКP „Čistoća“ širom Novog Sada zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, ali i u njima, što predstavlja veliki problem u radu ovog preduzeća.

Foto: JKP Čistoća, Novi Sad

Кada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje radnici JКP „Čistoća“ ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova.

Iako sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno. Zato i ovom prilikom JКP „Čistoća“ poziva one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JКP „Čistoća“ i rezervišu kontejner za krupni otpad.

Svi koji žele da iznajme veliki kontejner od pet metra kubnih mogu da se jave telefonom, na broj JКP „Čistoća“ 021/6333-884, lokal 126, u vremenu od osam do 13 časova svakog radnog dana, kako bi se sa nadležnim poslovođom dogovorili o terminu postavljanja posude. Odlaganje otpada na Gradskoj deponiji je besplatno.

Prema važećoj Odluci o održavanju čistoće u Novom Sadu, kazne za fizička lica za nesavesno iznošenje smeća iznose 8.000 dinara. Za pravna lica te kazne iznose od 50 hiljada do milion dinara.

Milisav Pajević