Krajem marta predstavljanje projekta iz oblasti upravljanja otpadom u Beogradu

Srbija | Upravljanje otpadom

deponija vinca kurir.rs

Gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali izjavio je da se na poziv za dostavljanje pisma zainteresovanosti za javno-privatno partnerstvo za usluge tretmana i odlaganja otpada do sada javilo 48 kompanija i da prijave još uvek pristižu.

Kako je istakao, vrednost ove investicije iznosi oko 250 miliona evra, a podrazumevaće uvođenje modernog sistema za upravljanje otpadom, izgradnju pogona za tretman otpada, linije za reciklažu otpada, izgradnju pogona za proizvodnju energije iz otpada, kao i sređivanje deponije „Vinča“.

Grad Beograd je istakao i da će 25. i 26. marta 2015. godine biti organizovane konferencije na kojima će biti predstavljen projekat za usluge i tretman odlaganja otpada Grada Beograda. Sve zainteresovane kompanije za učešće na konfernciji mogu se prijaviti do 16. marta 2015. godine.

Podsetimo, grad Beograd raspisao je 9. januara 2015. godine poziv za dostavljanje pisma zainteresovanosti za javno-privatno partnerstvo za usluge tretmana i odlaganja otpada. Odlučeno je da će biti izgrađen kompleks postrojenja za tretman i odlaganje otpada, pri čemu će privatni partner biti izabran putem javnog tendera za ulazak u dugoročni sporazum sa gradom za projektovanje, izgradnju, finansiranje, upravljanje i predaju na dalje korišćenje postrojenja.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs