Krajem marta počinje sa radom postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu

Srbija

img_7512-1_resize-2

U opštini Šabac u toku je obuka 16 radnika JKP „Vodovod Šabac“ za rad na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, saopšteno je iz opštine Šabac.

Direktor JKP „Vodovod Šabac“ gospodin Aleksandar Prodanović izjavio je da su u toku testovi sa bistrom vodom i obuka radnika koji će raditi na postrojenju. Naveo je da se trenutno obučava više radnika nego što je potrebno kako bi što više ljudi naučilo kako funkcioniše pomenuto postrojenje.

On je istakao da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu u toku, a da se njegovo puštanje u rad očekuje krajem marta 2016. godine. Dodao je da će njegovim puštanjem u rad biti rešen problem prečišćavanja otpadnih voda u Šapcu i prigradskim naseljima. Naveo je da je u planu i investicija u liniju mulja koja bi trebalo da bude realizovana u naredne dve godine, a vrednost investicije iznosiće 2,2 miliona evra. Sredstva će obezbediti grad Šabac i Republička direkcija za vode.

Menadžer projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda gospodin Imanuel Vorster naveo je da će obuka 16 radnika trajati dva meseca, a zaposleni će biti obučeni da rade sa mehaničkom i elektro opremom, kao i „skada“ sistemom.

Projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu vredan je oko 20 miliona evra, a sredstva za njegovu izgradnju obezbeđena su uz pomoć IPA fondova Evropske unije.

Sandra Jovićević

foto: sabac.rs