Kragujevčanima komunalni dugovi na rate

Vesti | Srbija

 

Foto: Grad Kragujevac

Foto: Grad Kragujevac

Na osnovu preporuke Skupštine grada, komunalna preduzeća koja su u sistemu objedinjene naplate Javno stambenog preduzeća Kragujevac od 1. avgusta omogućila su građanima sklapanje sporazuma o reprogramu duga na 120 meseci.

Za dugove daljinskog grejanja, odnošenja smeća i drugih usluga u sistemu objedinjene naplate, građani mogu da sklope Sporazum o reprogramu do 30. septembra, a zbog velikog interesovanja Javno stambeno preduzeće u ovom periodu radiće i subotom od 9,00 do 13,00 časova.

Otplata dugova moguća je na 10 godina s tim da rata ne može biti niža od 500 dinara.

Grad Kragujevac je ovom preporukom nadzornim odborima javnih i javno – komunalnih preduzeća i skupštinama društava ostalih subjekata, kao pružaocima komunalnih usluga i usluga objedinjene naplate o dugoročnom reprogramu za izmirenje dugova želeo da zaštiti interese građana. Smatramo da je ova vrsta pomoći potrebna i da će građani moći da relaksiraju svoje kućne budžete, kaže Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika, ali ono što je najbitnije, ističe on, pored preduzeća koja su u sistemu objedinjene naplate ovu mogućnost pružiće i druga preduzeća, pre svega Vodovod, čiji je nadzorni odbor već prihvatio preporuku Skupštine grada Kragujevca.

U Javno stambenom preduzeću i na naplatnim mestima ovog preduzeća, uz ličnu kartu i popunjen obrazac, građani mogu da podnesu zahtev za reprogram, a nadležni službenici će ih obavestiti o daljem postupku i datumu potpisivanja ugovora.

Za sve detaljne informacije u vezi reprograma, građani mogu da se obrate službi reklamacija i naplate Javnog stambenog, na telefon 617 0 627 ili putem elektronske pošte na adresu: reprogram@jspkragujevac.rs.

Milisav Pajević