Kragujevac uvodi grejanje na biomasu

Srbija | Biomasa

1

U ponedeljak 22. avgusta 2016. godine predstavnici grada Kragujevca i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) potpisali su Sporazum o saradnji u okviru projekta „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“.

Gradonačelnik Kragujevca gospodin Radomir Nikolić ovom prilikom je izjavio da je projekat veoma značajan jer će doneti značajne uštede u budžetu i povećati zaštitu životne sredine. On je podsetio da je u prethodnom periodu izrađena tehnička dokumentacija za povećanje energetske efikasnostu u školama u Kragujevcu, u toku je izrada ovakve dokumentacije za predškolske ustanove, a u planu je i izrada za sve javne objekte u Kragujevcu.

Menadžer Komponente za razvoj projekta GIZ DKTI gospođa Milica Vukadinović izjavila je da su koristi od uvođenja grejanja na biomasu višestruke – od uštede troškova, smanjenja zagađenosti, do jačanja lokalnih i regionalnih prihoda.

Implementacija Projekta prelaska na grejanje biomasom traje do septembra 2017. godine, a prvi zadatak grada Kragujevca je da formira projektni tim koji će činiti predstavnici pravne, tehničke i finansijske struke i jedan predstavnik Uprave za javne nabavke, navodi se u saopštenju lokalne samouprave.

izvor: kragujevac.rs

Sandra Jovićević