Kragujevac dobio 15 miliona dinara za projekte energetske efikasnosti

gradjevinarstvo rs energetska efikasnostMinistar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici 15 lokalnih samouprava, među kojima i Kragujevac, nedavno su potpisali ugovore o dodeli ukupno 125 miliona dinara za unapređenja energetske efikasnosti. U ime grada Kragujevca, koji je dobio najveći iznos od 15 miliona dinara, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Dobijena sredstva grad Kragujevac upotrebiće za rekonstrukciju jedne od najvećih škola sa preko 1.000 đaka, Osnovne škole „Stanislav Sremčević“. Kompletan projekat predviđa zamenu stolarije, unapređenje sistema za grejanje i najnoviji sistem unutrašnjeg osvetljenja. Ukupna vrednost projekta je 22,5 miliona dinara, što znači da je 7,5 miliona dinara obezbeđeno iz sredstava lokalne samouprave.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca gospodin Ivica Momčilović izjavio je da je ovo prvi put da je Kragujevac dobio sredstva iz Budžetskog fonda i to u maksimalnom iznosu. Projekat je ocenjen kao jedan od najboljih među 15 gradova i opština u Srbiji, koje su takođe učestvovale na ovom konkursu. Osnovna škola „Stanislav Sremčević“ bila je zaista u veoma lošem stanju a računi za grejanje su im bili preveliki, tako da ćemo ovim projektom urediti ovu ustanovu i smanjiti troškove grejanja za trećinu.

izvor: kragujevac.rs

foto: gradjevinarstvo.rs

Sandra Jovićević