Registracija za IVA internacionalnu VELUX nagradu za studente arhitekture

Foto: VELUX

Obaveštavaju se studenti i profesori arhitekture da do 1. aprila 2020. godine imaju mogućnost da se prijave za internacionalnu IVA nagradu, koja će se dodeliti deveti put.

Zainteresovani se mogu prijaviti u dve kategorije: dnevno svetlo u zgradama i istraživanja dnevne svetlosti.

Posle registracije, studenti i njihovi profesori mogu poslati svoj rad do 15. juna, gde će žiri početi sa ocenjivanjem pristiglih projekata. Do kraja juna, žiri će odabrati po dva pobednika iz svakog regiona.

Pobednici će biti pozvani da predstave svoje projekte na Svetskom festivalu arhitekture u novembru 2020. godine, a žiri će odabrati jednog pobednika iz svake od kategorija nagrade. Takođe, žiri će uručiti nagrade i učesnicima koji predstave inovativnu upotrebu VELUX proizvoda. Svečanost i dodela nagrada planirana je za decembar 2020. godine.

Ovo je odlična prilika da studenti, zajedno sa svojim profesorima, rade na projektima, u kojima timski ili individualno mogu dublje istražiti i analizirati značaj dnevne svetlosti u stambenim prostorima i njen uticaj na zdravlje čoveka.

IVA je jedinstvena nagrada koja nagrađuje najbolje projekte na temu „Light of future“ iz pet globalnih regiona: Zapadna Evropa, Istočna Evropa i Srednji Istok, Sjedinjene Američke Države, Azija i Okeanija i Afrika. U 2018. brojila je preko 4500 učesnika iz celog sveta.

Za pobednike u 2020. godini pripremljene su vredne novčane nagrade.

Sve detalje možete pogledati na zvaničnom sajtu.