Konkursi za dodelu sredstava za projekte energetski efikasnih farmi i štedljive javne rasvete u Vojvodini

Svet

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je danas konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi i štedljive javne rasvete.

Pravo učešća na konkursu za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi imaju zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja na teritoriji AP Vojvodine. Ova sredstva se mogu iskoristiti za nabavku i montažu kotlova na biomasu i adaptaciju postojećih sistema za grejanje koji proizvode toplotnu energiju iz fosilnih goriva i dodavanje novog kotlovskog postrojenja za primarno korišćenje biomase u energetske svrhe.

Sredstva koja će biti dodeljena za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete mogu se iskoristiti za zamenu postojećih svetiljki sa štedljivim izvorima svetlosti i zamenu ili nabavku i montažu sistema za upravljanje javnom rasvetom u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurse samo sa jednim projektom, a prema različitim kriterijumima vršiće se bodovanje na osnovu kojeg će biti dodeljena podsticajna sredstva.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava za projekat energetski održivih farmi iznosi 20 miliona dinara, dok je za projekat štedljive javne rasvete opredeljeno skoro 10 miliona dinara.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 7. novembra 2014. godine. Više informacija na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.

Potrebna dokumentacija za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete.

Potrebna dokumentacija za sufinansiranje realizacije projekata energetski efikasnih farmi.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs