Konkursi iz oblasti zaštite životne sredine opštine Trstenik

zzs

Opština Trstenik raspisala je 23. jula 2015. godine dva konkursa za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine, a rok za prijavljivanje ističe 7. avgusta 2015. godine.

Na konkurse su mogla da se prijave udruženja sa teritorije opštine Trstenik u čijem je statutu navedeno da ostvaruju ciljeve u oblasti životne sredine, kao i škole sa teritorije ove opštine koje u školskom programu imaju definisan program zaštite životne sredine ili održivog razvoja. Jedan od uslova je i da nisu koristile sredstva iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u 2015. godini.

Ukupna sredstva opredeljena konkursima iznose 300 hiljada dinara, a mogu se iskoristiti za sprovođenje kampanje za podizanje ekološke svesti građana i učenika, organizovanje volonterskih akcija za uređenje javnih prostora i površina u opštini, projekte javnog zastupanja na lokalnom nivou i sufinansiranje projekata koji se finansiraju od strane drugih donatora iz oblasti zaštite životne sredine, za finansiranje aktivnosti škola u nacionalnom programu Eko-škola, organizovanje manifestacija za obeležavanje ekoloških datuma.

Rok za realizaciju ovih projekata je 31. decembar 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs