Konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 9. „Green Fest-u“

Vesti | Srbija
Foto: Centar za unapređenje životne sredine

Foto: Centar za unapređenje životne sredine

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda su otvorili konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 9. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 13. do 16. novembra ove godine u beogradskom Domu omladine.

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2016. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Potrebna dokumentacija za prijavu se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 19. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 01. oktobra ove godine.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno šest kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do jednog minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Milisav Pajević