Konkurs za studente – esej na temu održivog transporta

Srbija

Plakat_nagrade_kako_cemo_se_kretati_u_buducnostiFrancusko-srpska privredna komora četvrti put po redu raspisala je konkurs „Studentska nagrada“, a tema ovogodišnjeg konkursa je „Kako ćemo se kretati u budućnosti?“.
U eseju, dužine od 12 do 25 strana, studenti treba da predlože održivi model razvoja saobraćaja u budućnosti; koje tehnike će se koristiti; kako će izgledati prevozna sredstva u budućnosti; da li će se smanjiti emisija gasova sa efektom staklene bašte i zavisnost od uvoza fosilnih goriva. Eseji će biti odabrani na osnovu originalnosti, naučne utemeljenosti, kvaliteta pisanja i prezentacije.

Svi srpski i strani studenti koji su upisali 2013/2014 godinu na nekoj od visokoškolskih institucija, a koji imaju manje od 30 godina mogu konkurisati za ovu nagradu.
Eseji na srpskom jeziku moraju biti dostavljeni poštom i elektronskim putem do 23. aprila 2014. godine. Osim eseja, Francusko-srpskoj privrednoj komori je potrebno dostaviti i popunjen prijavni formular, potvrdu o upisu godine ili kopiju indeksa, a poželjna je, ne i obavezna, preporuka profesora.

Do 30. maja 2014. godine žiri će odabrati tri najbolja rada, a u junu će ih autori i usmeno prezentovati. Nakon toga, svečano će biti dodeljene nagrade, u iznosu od 1500, 1000 i 500 evra, koje će pobednicima uručiti sponzori ovog konkursa „Schneider Electric“, „Credit Agricole“ banka i „Egis“.
Pravilnik nagrade i prijavni formular možete pronaći na sajtu Francusko-srpske privredne komore.

S.J.