Konkurs za rehabilitaciju 4 škole u opštini Paraćin otvoren do početka decembra

Foto-ilustracija: Unsplash (Element5 Digital)

Tender za izbor izvođača radova koji sprovodi švajcarski donator na energetskoj rehabilitaciji paraćinskih osnovnih škola u Sikirici, Popovcu, Buljanu i Stubici, otvoren je do 2. decembra, po projektima na osnovu kojih je opštini Paraćin, opredeljeno milion i dvesta hiljada franaka donacije Vlade Švajcarske konfederacije.

U delu različitih poslova kojima obezbeđuje realizaciju projekata, učešće opštine Paraćin je oko 240.000, kako bi se sprovela komepletna rekonstrukcija školskih objekata, obezbedili bolji uslovi za odvijanje nastave, ušteda energenata, smanjenje troškova grejanja, odnosno postigla maksimalna energetska efikasnost.

Uslovi stranog donatora za izbor izvođača su komplikovaniji u odnosu na ovdašnje, ali ukoliko procedura bude okončana bez problema, prve radove moguće je očekivati sredinom marta naredne godine.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.