Konkurs za realizaciju projekata energetski održivih farmi mlečnih krava

Srbija

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine raspisao je 5. avgusta 2015. godine Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

Pravo učešća na konkursu imaju zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovana za uzgoj goveda i proizvodnju mleka sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine u cilju realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

Bespovratna podsticajna sredstva mogu se iskoristiti za sufinansiranje realizacije projekata u svrhu pripreme toplotne potrošne vode korišćenjem solarne energije u kombinaciji sa sistemom za rekuperaciju toplote i to za adaptaciju postojećeg sistema za zagrevanje potrošne tople vode, odnosno hlađenje mleka nabavkom i montažom sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim termalnim kolektorima i pratećom instalacijom, kao i za rekonstrukciju postojećeg sistema za grejanje potrošne tople vode, odnosno hlađenja mleka dodavanjem sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim kolektorima kako bi se omogućilo alternativno i jeftinije zagrevanje tople potrošne vode.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava iznosi 20 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je 25. avgust 2015. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs