Konkurs za projekte OIE u cilju saradnje sa Masdar institutom iz UAE

Srbija

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je 3. marta 2015. godine Javni poziv naučnoistraživačkim organizacijama za dostavljanje predloga projekata u oblasti obnovljivih izvora energije u cilju saradnje sa Masdar institutom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zainteresovani univerziteti, fakulteti, naučnoistraživačke institucije i organizacije mogu podneti predlog projekta u pismenoj ili elektronskoj formi do 27. marta 2015. godine. Biće razmatrani projekti koji se tiču zajedničkih radova na naučnoistraživačkim projektima na Masdar ili institutima u Republici Srbiji, kao i tematska predavanja srpskih stručnjaka na Masdar institutu, ali i tematska predavanja stručnjaka iz Masdar instituta u Republici Srbiji.

Najavljeno je da će 8. aprila 2015. godine biti objavljen naziv projekata i naučnoistraživačkih organizacija koji su konkurisali, dok će početkom maja 2015. godine biti upriličeni susreti predlagača pojedinih projekata sa predstavnicima Masdar Instituta. Do 1. juna 2015. godine biće potpisani ugovori za realizaciju saradnje.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs