Konkurs za proizvođače organske hrane u Vojvodini

Hrana | Srbija

Foto-ilustracija: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2018.godini.

Namena i visina sredstava po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje: troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat za organske proizvode u 2018. godini; nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju to jest specijalizovane opreme za mehaničko regulisanje korova – razne vrste češljeva, zvezdaste drljače, oprema za suzbijanje korova putem plamena, putem vrele vode, potom međurednih kultivatora i slično.

Takođe sredstva se dodelju i za sufinansiranje nabavke čizel plugova (razrivača) i opreme za tretiranje organskih useva (prskalice i atomizeri).

Po ovom konkursu opredeljeno je ukupno 10.000.000,00 dinara, a  sredstva namenjena po ovom konkursu predviđena su za sufinansiranje do 80 odsto podrške od plaćenog iznosa za troškove kontrole i sertifikaciju organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste do 1.000.000,00 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje prava na korišćenje sredstava u obzir će se uzeti  priključne mašine kupljene posle 1. 1. 2018. godine, što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima koji nose datum nakon 1. 1. 2018. godine.

Pravo na podsticaje po ovom konkursu imaju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu i to  fizička i pravna lica.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, za obe namene.  Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 1. novembrom 2018. godine.

Prijavu na konkurs možete preuzeti na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: www.psp.vojvodina.gov.rs ili u prostorijama sekretarijata (Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, I sprat, soba 44/a, zgrada Pokrajinske vlade).

Informacije u vezi s konkursom mogu se dobiti i pozivanjem Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na broj 021/487-46-01.

Milisav Pajević