Konkurs za javne radove u oblasti zaštite životne sredine i prirode u Kniću

Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje

Foto: Nacionalna služba za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Kragujevac i Opština Knić raspisali su javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018 godini.

Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih (odnosno socijalne zaštite) i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Javni rad sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga određuje Nacionalna služba Filijala Kragujevac i Opština Knić na osnovu javnog konkursa.

Poslodavac – izvođač javnog rada sa sedištem van teritorije opštine Knić, može organizovati sprovođenje javnih radova ukoliko angažuje nezaposlena lica iz svih kategorija teže zapošljivih lica, definisanih Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2018. godinu, u skladu sa stanjem i potrebama lokalnog tržišta rada utvrđenim u LAPZ-u, koja su na teritoriji opštine Knić na evidenciji NSZ Filijale Kragujevac Ispostava Knić.

Pre ključivanja u program Nacionalna služba vrši proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog konkursa za nezaposleno lice.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.
Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad.

Poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je 30. jula ove godine.

Milisav Pajević