Konkurs za dodelu sredstava za korišćenje solarne energije i rekuperacije toplote na farmama ovaca i koza

Srbija

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 5. avgusta 2015. godine Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode u kombinaciji sa sistemima za rekuperaciju toplote na farmama ovaca i koza.

Na konkurs se mogu prijaviti zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj ovaca i koza i proizvodnju mleka, a koji imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine.

Dodeljena sredstva mogu biti iskorišćena za adaptaciju postojećeg sistema za zagrevanje tople potrošne vode, odnosno hlađenje mleka nabavkom i montažom sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim termalnim kolektorima i pratećom instalacijom, kao i za rekonstrukciju postojećeg sistema za grejanje tople potrošne vode, odnosno hlađenja mleka, dodavanjem sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim kolektorima kako bi se omogućilo alternativno i jeftinije zagrevanje tople potrošne vode.

Sredstva će biti dodeljena na osnovu različitih kriterijuma od kojih će svaki nositi određeni broj bodova.

Ukupan iznos opredeljenih sredstava iznosi 10 miliona dinara, a rok za prijavu je 25. avgust 2015. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs