Konkurs karikature i kratkog kaiš stripa „Ovo je Zemlja za nas – pokreni se za životnu sredinu!“

Foto: EU info

Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU projekat „Jačanje vidljivosti i komunikacionih aktivnosti o IPA programima u Srbiji“ raspisali su konkurs karikature i kratkog kaiš stripa na temu „Ovo je Zemlja za nas – pokreni se za životnu sredinu!“.

Organizatori pozivaju sve one koji se profesionalno i amaterski bave karikaturom i stripom da pošalju svoje radove o tome kako vide probleme životne sredine u Srbiji i kako građani čuvaju (ili ne) okolinu. Konkurs je otvoren od 15. maja do 2. juna 2019. Prve tri nagrade su vaučeri u vrednosti 500 evra, 350 evra i 200 evra. Najbolji radovi (prva tri i finalisti) koje će izabrati žiri u čijem sastavu su eminentni karikaturisti biće prikazani na izložbama organizovanim tokom juna i jula, u okviru kampanje čiji je cilj promocija zaštite životne sredine. Ograničenja za učešće na konkursu nema, osim pravno obavezujućih standarda i neprihvatanja govora mržnje.

Više informacija možete da pronađete na sledećem linku: https://www.energetskiportal.rs/konkursi/konkurs-karikature-i-kratkog-kais-stripa-ovo-je-zemlja-za-nas-pokreni-se-za-zivotnu-sredinu/.