Konferencija „Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope“

Srbija

IEEP 15

Od 24. do 27. juna 2015. godine u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru biće održana peta po redu regionalna konferencija „Industrijska energetika i zaštita životne sredine u zemljama Jugoistočne Evrope“.

U okviru konferencije razgovaraće se o energetskoj politici, zakonodavstvu i podsticajnim elementima, energetskoj efikasnosti i energetskom menadžmentu u zgradarstvu i u industiji, zaštiti životne sredine i održivom razvoju, obnovljivim izvorima energije. Biće predstavljeni i primeri dobre prakse iz ovih oblasti, ali i prezentovano 70 radova autora iz 7 zemalja.

Najavljeno je učešće predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, Društva termičara Srbije, Privredne komore Srbije, kompanije „Energoprojekt Entel“, kao i brojnih zvanica iz Evrope i regiona.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se unapredi industrija i energetski sektor u regionu, ali i da se analiziraju mogućnosti u oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine. Osnovni ciljevi ove manifestacije su i sagledavanje postojećeg stanja u tehnološkom, tehničkom, organizacionom i ekološkom smislu, analiza aktuelnih problema kada je reč o postojećoj zakonskoj regulativi u odnosu na uslove Evropske unije, pravci razvoja industrijske energetike.

Organizator konferencije je Društvo termičara Srbije, a zvanični jezici su srpski i engleski.

Program konferencije 

Sandra Jovićević

foto: drustvo-termicara.com